Gevangene overgeplaatst vanwege vliegtuig 

26 juli 2016 - 16:27

De tot levenslang veroordeelde crimineel Hüseyin Baybasin is afgelopen nacht met spoed overgeplaatst van de gevangenis in Heerhugowaard naar de gevangenis van Vught. De verplaatsing is gedaan omdat afgelopen weekend sympathisanten van de Koerd met een vliegtuig met de tekst "Free Baybasin" over de gevangenis van Heerhugowaard vlogen.

"Ik weet niet eens waar hij nu zit. Of in de gewone PI Vught of de zwaarbeveiligde EBI in Vught”, aldus zijn advocaat tegen De Telegraaf. De advocaat begrijpt ook niet waarom hij is verplaatst, omdat hij nog nooit een ontsnappingspoging heeft gedaan. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat de overplaatsing een veiligheidskwestie is.

Baybasin is één van de bekendste tot levenslang veroordeelden van Nederland. Hij werd in 2002 veroordeeld voor moord en drugshandel. De veroordeling is omstreden omdat het bewijs zou rammelen. 

De politie was in eerste instantie op zoek naar de sympathisant die het vliegtuig besteld had, maar nadat ze hem gevonden hadden is er besloten hem niet te vervolgen. Je mag namelijk met een reclamevliegtuigje daar gewoon vliegen, weet NH.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.