'Gevangenis is voor straf, en niet voor feestjes'
Binnenland

'Gevangenis is voor straf, en niet voor feestjes'.

En wij maar denken dat het gevangenisleven in Nederland niets voorstelt op tv-kijken, Playstationen en pizza's bestellen na . Vijf gedetineerden uit de gevangenis in Zaanstad hebben hun drugsfeestje verpest zien worden door een grote controle.

Die grote controle kwam er overigens pas nadat De Telegraaf beelden publiceerde van feestende inmates die lekker recreatief, wat heb je anders te doen in de zeeën van vrije tijd?, aan de dope hingen en daar vermoedelijk zelf beelden van geschoten hebben en doorstuurden aan familie en vrienden. Nu zit het vijftal in de isoleercel en wacht hen nog een extra straf.

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming is ontstemd dat gedetineerden zoveel schijt hebben aan de regels. Voor diegene die niet weet waar een gevangenis voor dient verduidelijkt hij dat graag: "Een gevangenis is voor straf en niet om een feestje te vieren. Drugs en telefoons horen daar niet thuis."

Hoe het komt dat de partyanimals aan die spullen kwamen? Dekker sluit niet uit dat bewaarders een rol hebben gespeeld in het gebeuren. Hij kan dat echter niet met zekerheid stellen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →