'Gevangenissen vol opportunistische Joden'
Raar

'Gevangenissen vol opportunistische Joden'.

Joden zijn een ware plaag in de Britse gevangenissen. Zich tot het Jodendom bekeerde gevangenen wel te verstaan.

De nieuwbakken Sam en Moos zouden zich vooral hebben bekeerd vanwege het lekkerdere koosjere eten waar ze nu aanspraak op maken. Deze reli-grap kost de gevangenissen bakken met geld. Een bordje goj-voer kost 2,50 pond terwijl kasjroet bereid eten 5,20 pond kost, aldus The Daily Mirror

De gevangen zouden op dit idee gekomen zijn door de serie Orange is the New Black. Het zwarte karakter Cindy Hayes bekeert zich in de serie tot het Jodendom vanwege het betere eten. In 2013-2014 waren er in Schotse gevangenis 9 Joden, vandaag de dag zijn het er maar liefst 90.

'Shalom. Waar is de kaviaar?'

"Als een gevangene zegt dat hij Joods is en alleen koosjer wil eten, moeten wij dat verzorgen. Ze zijn op het idee gebracht door Orange is the New Black and het verspreid zich vooral onder de bijdehante gevangenen, die alles doen om beter eten te krijgen, of de leiding te sarren", aldus een gevangenisbaas.

Onder de nieuwe zonen van Mozes bevinden zich gangster Robert 'Birdman' O'Hara, verkrachter tijdens nep-pornoaudities Steven Dick en moordenaar Gavin Boyd. Gevangenen zouden zich ook hebben bekeerd tot de islam vanwege het voedsel. Met name de mogelijkheid curry's in de cel te krijgen zou veel gevangenen overstag hebben doen gaan. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →