Gewapende migranten knokken met politie in België
Buitenland

Gewapende migranten knokken met politie in België.

Een dikke vette plus één voor het opengrenzenbeleid. Want dat kunnen we toch onder de noemer 'erg geslaagd' scharen. De opeenstapeling van conflicten is eigenlijk niet noemenswaardig, schuiven we liever onder het tapijt. Wel zo makkelijk.

U bent bekend met het beruchte parkeerterrein Groot-Bijgaarden? Deze truckersparkeerplaats in België is een toevluchtsoord voor opdringerige Europese aanwinsten die azen op een enkeltje naar het, in hun ogen, beloofde land: Engeland.

Zoals u ook weet, is illegaal reizen in een vrachtwagen strikt verboden. Het mag niet en is daarnaast ook erg gevaarlijk. Gisteren, tijdens een preventieve politiecontrole op de parkeerplaats, werd een vijftal migranten ontdekt die de regels aan hun laarzen wilden lappen.

Zij wisten in eerste instantie te ontkomen aan de politie, door via de bosjes weg te vluchten. Niet veel later kwamen ze echter terug. Zij bleken gewapende hulptroepen te hebben ingeschakeld, liefst veertig medisch specialisten omsingelden de politie en ramden vervolgens met stokken in op de verbouwereerde agenten.

Die leken aan het kortste eind te trekken, waardoor men geen andere uitweg meer zag dan het grijpen naar hun vuurwapen. Een waarschuwingsschot in de lucht deed de groep uiteindelijk uiteen stuiven. Ze trokken zich terug naar de bosrand, maar bleven de politie uitdagen. Versterking bij de politie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van zestien relschoppers, afkomstig uit Eritrea, Ethiopië en Soedan.

Wij wachten de Tweets van de Anne Fleur Dekkers van deze wereld even af, het zal wel weer aan de politie liggen. Het knuffelgehalte is vast niet hoog genoeg.

Trouwens, in Calais een gloednieuwe sport-en-spel-activiteit. Achter vrachtwagens aanrennen is a)goed voor de conditie en b)spannend of je het haalt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →