Gewonde na aanval grizzlybeer
Buitenland

Gewonde na aanval grizzlybeer.

In het Denali National Park van de Amerikaanse staat Alaska is vrijdagnacht een vrouw gebeten en gekrabd door een grizzlybeer. Het 28-jarige slachtoffer raakte gewond tijdens de aanval. 

De vrouw, ene Fangyuan Zhou, was met een groep vrienden aan het wandelen toen het dier aanviel, schrijft CNN. Het zou gaan om een kleine beer, van tussen de 2 en 5 jaren oud. De National Park Service heeft aangekondigd dat de jonge grizzly zal worden gedood. 

In eerste instantie hadden de wandelaars geprobeerd de beer te ontlopen, maar toen die aanviel speelden zij voor dood. Het dier trapte er echter niet in en verwondde Zhou. Toen de grizzly korte tijd later terugkwam verjoegen de wandelaars hem door met stenen te gooien. Het is onbekend hoe ernstig de verwondingen van de vrouw zijn. 

Andere hikers hadden het dier ook zien lopen die vrijdag. Zij wisten het te verjagen door samen te klitten, schreeuwen en door het maken van armgebaren. Natuuropzichters stellen dat dit de juiste respons is op een ontmoeting met een grizzlybeer. "Doen alsof je dood bent is een gepaste reactie tijdens (imminent) fysiek contact", aldus een woordvoerder, "maar voortijdig dood spelen kan een nieuwsgierigheidsreactie bij de beer opwekken." 

De beer zou de laatste weken al diverse groepjes wandelaars hebben lastiggevallen en beroofd van hun voedsel. Eerder hadden parkwachters geprobeerd om het dier angst voor mensen bij te brengen door het te beschieten met zakjes bonen, doch dit had niet het gewenste resultaat. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →