Gewonden in Praag na gefakete IS-invasie
Raar

Gewonden in Praag na gefakete IS-invasie.

Tsjechische anti-islambetogers hebben gisteren de hoofdstad Praag op stelten gezet door een invasie van IS te faken. Bij de 'ludieke actie' renden toeristen in paniek weg, waardoor er enkele gewonden vielen. 

De islamofobe activisten van het Martin Konvička Initiatief reden in militaire voertuigen een plein in de Oude Stad binnen, weet Blisty. Ze waren verkleed als IS-strijders en droegen speelgoedgeweren en de IS-vlag. Martin zelf reed op een kameel. Toen de nepterroristen met hun nepwapens begonnen te schieten en Allahu Akbar begonnen te roepen, raakten toeristen in paniek en renden ze weg. 

De politie besloot dat dit het juiste moment was het evenement af te lasten, meldt Prague Daily Monitor. Saillant detail: eerder hadden agenten de demonstratie, na inspectie van de nepwapens, goedgekeurd. De politie onderzoekt nu of de wet is overtreden door de activisten. 

Een woordvoerder van de activisten zei dat het doel van de invasie was "mensen eraan te herinneren wat er dagelijks gebeurt op enkele duizenden kilometers afstand en wat nu naar Europa komt." De datum van de manifestatie was bewust gekozen: op 21 augustus 1968 vielen de Russen Tsjecho-Slowakije binnen. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →