Upd: Negen doden, tweede bom onschadelijk gemaakt
Buitenland

Upd: Negen doden, tweede bom onschadelijk gemaakt.

Er is in de metro van de Russische stad Sint-Petersburg vandaag een explosie geweest. Zeker negen mensen vonden de dood en minstens vijftig mensen zijn gewond geraakt, meldt persbureau TASS.

Eerder was er nog sprake van tien doden, maar dat is later bijgesteld naar negen. Op de foto's hieronder die op Twitter zijn verschenen is te zien dat de deur van een metro aan gort is geblazen en dat verschillende mensen op de grond zitten en liggen. De ontploffing was op het station Sennaja Plosjad. Na de ontploffing werden drie metrostations gesloten, meldt TASS.

Update 14.37 uur:

Er zijn in totaal twee explosies geweest, melden Russische media. Er is een fragmentatiebom ontploft in de metro op het metrostation Sennaja Plosjad. Tegelijkertijd is er volgens hulpdiensten ook een explosie geweest op een ander metrostation bij het Instituut voor Technologie, meldt het ANP.

Update 15.03 uur:

De Russische president Vladimir Poetin heeft gereageerd op de gebeurtenissen in Sint-Petersburg. Volgens hem is er nog steeds niks bekend over de oorzaak. Hij liet weten dat de autoriteiten alle opties openhouden, inclusief terrorisme.

Update 15.34 uur:

Inmiddels wordt door TASS melding gemaakt dat er naast tien doden, zeker vijftig gewonden zijn gevallen in Sint-Petersburg. Het is onzeker of er nou een of twee explosies plaatsvonden. Russische media spreken elkaar op dat punt tegen.

Update 16.58 uur:

Het dodental in Sint-Petersburg is bijgesteld naar negen. Op het metrostation Vosstanja werd een explosief gevonden en onschadelijk gemaakt. Volgens het persbureau Interfax zat de springstof in een aktetas die was achtergelaten in een coupé.

Alle artikelen geladen. Overzicht →