Gezellig boerenprotest: 'Je moet opk*nkeren'

Gezellig boerenprotest: 'Je moet opk*nkeren' 

30 juni 2023 - 12:02

De boeren waren weer eens boos dus besloten ze naar Den Haag te trekkeren. Maar voor de hoeveelste keer doen ze dit nu al? “Ik weet het niet eens meer”. Het plan was dat duizenden boeren met hun trekker de boerderij zouden verlaten om naar Den Haag te gaan. Maar zo groot was de opkomst niet: “Misschien is men ook wel een beetje murm geslagen, dat men denkt: ‘het helpt toch niet’. Maar ja thuisblijven en niks doen helpt niet”. Er zijn natuurlijk ook gewoon boeren die moeten werken.

De boeren hadden helemaal geen toestemming om naar Den Haag te gaan om te protesteren. Maar daar laten ze zich natuurlijk niet door tegenhouden: “We zijn er altijd nog gekomen. Desnoods laatste stukje op de fiets. Maar we proberen zover mogelijk te komen met de trekker”. Toch dacht de politie daar anders over en stond klaar om de agressieve boertjes op te vangen: “Gevorderd om hier weg te gaan. Gewoon weer terug waar je vandang komt”. Dat geldt ook voor de boeren die net als Mark Rutte op de fiets gaan.

Op het Malieveld stond het vol met gekkies en wappies (ja, hij had het zelfs op z’n shirt gezet) die eigenlijk gewoon tegen alles zijn: “Ik ben voor de boeren, en ook tegen oorlog tegen Rusland. Waar ik niet tegen ben, dat is een goeie vraag. Ja ik ben niet tegen hoe heet het. Ja ik weet het eigenlijk niet”. Er was zelfs een racist in scootmobiel die tegen de lockdown is: “Kan je nou niks als buitenlander begrijpen. Dat je moet opk*nkeren voor me”. Dat is natuurlijk niet zo vriendelijk om tegen onze verslaggever te zeggen. En hem daarna dood wensen is misschien een tikkeltje overdreven. Wel verdrietig dat deze man nog steeds in een lockdown leeft. Terwijl u en ik alweer bevrijd zijn.

Wybren van Haga was ook gezellig aanwezig op dit boerenfestijn. Hij vindt het zo gezellig met de boeren dat hij vrolijk met zijn telefoonnummer liep te zwaaien: “Ik vind als je volksvertegenwoordiger bent, dan moet je ook gebeld kunnen worden. Dan moet je niet alleen in de plenaire zaal daar een beetje op en neer gaan springen”. Hij wordt graag gebeld: “Geen enkel probleem”. Dus ook door de meneer met zijn omgekeerde vlag die denkt dat we in oorlog zijn: “Nederland is in oorlog omdat dit een corrupte schurkenstaat is”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml