Gezellig met de zachte g: uitgaan in Valkenburg
Binnenland

Gezellig met de zachte g: uitgaan in Valkenburg.

Menig Nederlander vertoeft er zo nu en dan, het bergrijke epicentrum der romantica. Valkenburg is al sinds jaar en dag 'hot' bij de Bourgondisch ingestelde mens. U kunt bijvoorbeeld in een kabelbaan, de mergelgrotten bewonderen of de geheimen van een kasteelruïne ontrafelen.

Superspannend allemaal. Het pittoreske plaatsje is ook enorm geschikt om op stap te gaan, onder het genot van een lokaal getapt biertje van brouwerij de Leeuw geniet veel volk wekelijks van het uitgaansleven.

Maar soms is het helaas wat minder gezellig. Zo bleek gisterenavond, toen een dorpsgek uit Eijsden-Margaten (ja, daar ligt het Amerikaanse militairenkerkhof) het te kwaad in zijn Limburgse bolletje kreeg.

Wellicht onder invloed van teveel Leeuw bier, stak hij twee jongeren van 16 en 17 met kapot glas in hun gezicht. Daarnaast mishandelde hij nog een tiener en zou hij een meisje van slechts zestien jaar hebben aangerand.

De keerzijde van Limburgse gezelligheid in woord en geschrift. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis, de verdachte is aangehouden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →