GGD laat niks los over omvang QR-fraude

GGD laat niks los over omvang QR-fraude 

21 september 2021 - 10:34

Groot was het nieuws gisteren: de coronapas blijkt zo lek als een mandje nu we van de illusie zijn verlost dat alle GGD-medewerkers heilig zijn. De politie vatte een 20-jarige medewerker van de GGD uit Alphen aan den Rijn in de kraag vanwege het plegen van fraude met vaccinatiebewijzen. De GGD zelf zwijgt ondertussen in het belang van het onderzoek in alle talen over hoe groot de omvang exact is. 

Iedereen weet dat je na wat zoeken op internet al maanden aan valse QR-codes kunt komen, maar goed. Desondanks is het toch wel handig om te weten tegen hoeveel medewerkers aangifte is gedaan en hoeveel valse vaccinatieregistraties zij zouden hebben aangemaakt. Voorlopig weten we alleen dat er 'meerdere GGD-medewerkers op non-actief' zijn gezet vanwege mogelijke betrokkenheid en dat er aangifte is gedaan tegen hen. 

Zoals u ongetwijfeld al weet maakten zij vermoeden misbruik van het computersysteem waar zij voor hun werk toegang toe hadden. Ze zouden op aanvraag valse vaccinatieregistraties hebben aangemaakt, waardoor mensen ten onrechte een QR-code konden aanmaken in de CoronaCheck-app.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml