Gideon van Meijeren: 'Tweede Kamer "bezetten"', OM doet onderzoek

Gideon van Meijeren: 'Tweede Kamer "bezetten"', OM doet onderzoek 

14 november 2022 - 11:08

O jee, Gideon van Meijeren heeft weer wat geroepen. Het FVD-Kamerlid sprak in een podcast van Compleetdenkers over 'het bezetten van het parlement om zo een regering ten val te brengen'. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart.

Gideon schetste te hopen op een revolutionaire beweging die "bij wijze van spreken" de Tweede Kamer bezet en zo de regering ten val brengt. Hij hoopt wel dat deze "fluwelen revolutie" vreedzaam zal verlopen. Niet zo handig, zeker niet nadat dit heerschap eerder het ook al had over "rioolratten", doelend op journalisten in het algemeen en presentatrice Merel Ek in het bijzonder.

Nu gaat hij weer een stapje verder en doet hij een Trumpje. Reden voor allerlei politici om op Twitter over elkaar heen te buitelen om hier wat van te vinden. Zo zegt Rutte dat dit "verwerpelijk en totaal onverantwoordelijk" is. "De Tweede Kamer is het hart van onze democratie, ons kostbaarste politieke bezit." Dilan Yeşilgöz vult aan: "Suggereren dat mensen naar het parlement moeten trekken tot de regering weg is, is onacceptabel. Speculeren over mogelijk geweld is bloedlink." en Sophie Hermans Twittert: "Ja, een voorbehoud. Ja, een handige formulering. Maar het is en blijft heel griezelige drek die er uit deze man komt."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml