Giel Beelen bevestigt stoppen ochtendshow
Entertainment

Giel Beelen bevestigt stoppen ochtendshow.

Na geruchten over zijn vertrek heeft Giel Beelen het nu zelf ook bevestigd: hij wil stoppen met zijn ochtendshow op 3FM. 

"Ja, ik wil ermee stoppen", was zijn antwoord op de vraag van het AD. Dit weekend speculeerde de krant hier al over.

Volgens Beelen is de nieuwe zenderbaas van 3FM, Basyl de Groot, achter de schermen hard aan het werk om de programmering een make-over te geven. "Ik wil dat proces van het nieuwe 3FM niet verstoren. Maar ja, ik wil ermee stoppen. Dat heb ik heel duidelijk aangegeven", aldus Giel. "Ik heb andere ambities en die gaan niet samen met de ochtendshow. En ja, het liefst nog dit jaar. Basyl gaat daarover. Ik sta in de keuken, hij is de chef-kok. Maar het ziet er goed uit. Dat dit staat te gebeuren, lijkt me duidelijk."

Dalende luistercijfers

Redenen zijn onder andere het vertrek van de Coen en Sander Show en Gerard Ekdom en de daarmee gepaard gaande daling in de luistercijfers. "Het klinkt gek, maar ik zie die dalende cijfers ook als een zegen", aldus Beelen. "Nu weet ik zeker dat bij iedereen de onrust heeft toegeslagen. Dat het niet goed gaat, staat nu zwart op wit. Het wordt tijd voor vernieuwing. Er moet meer aansluiting worden gevonden bij jongeren. Dat is overigens de uitdaging van de hele publieke omroep. Ik vind het zelf heel mooi om plaats te maken voor anderen."

Opvolger

Over Domien Verschuren, die door het AD als mogelijke opvolger werd genoemd, is Beelen positief. "Domien is een groot talent, maar ik zie tal van mensen die ik die klus zou toevertrouwen. Ook enkele minder gevestigde namen. Die keuze is niet aan mij."

"Ik heb al langer het gevoel dat ik de ochtendshow niet meer moet doen. De ontwikkeling van nieuwe media en het inspelen daarop bij 3FM ging trager dan ik dacht. Dat frustreerde me. Achteraf kan ik zeggen dat dit inderdaad weleens naar voren kwam in mijn programma's. Maar dat zegt niets over het enorme plezier dat ik nog steeds beleef. Afscheid nemen van de ochtend doe ik niet fluitend, dat zal ook best even pijn doen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →