Giel Beelen deed Pim Fortuyn'tje, want 'lachen'
Entertainment

Giel Beelen deed Pim Fortuyn'tje, want 'lachen'.

Ah, de talentloze radiomaker Giel Beelen duikt weer eens op. Vandaag geen apengeluiden in combinatie met Sylvana Simons, een inbraak bij voormalig werkgever 3FM of een radioruzie met een rapper. Beelen maakt het nog bonter, door uit te wijden over dat hij ooit een 'Pim Fortuyn'tje heeft gedaan.

Dat wil zoveel zeggen als dat hij naar de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum is gelopen waar wijlen Pim Fortuyn door het gestoorde milieugekkie Volkert van der Graaf op 6 mei 2002 om het leven is gebracht, om vervolgens in dezelfde houding als het levenloze lichaam van Fortuyn te gaan liggen.

Ziet u daar ook de humor van in? Wij ook niet, maar lollige Giel wel. In de podcast van Jiggy Djé en Spacekees zegt hij: "Voor je het weet lig je en denk je: lachen." Hij voegt er overigens nog wel aan toe dat het "behoorlijk fout" is geweest.

Toch probeert Giel zijn actie nog enigzins te nuanceren. "Ik maak radio waar wel iets moet gebeuren. Dat hoeft niet per definitie grensoverschrijdend te zijn, maar wel dat je bijna letterlijk naar die radio gaat kijken en denkt: 'What the fuck?' En als je een foto maakt, dan denk ik ook op zo’n manier: laat het wel wat zijn."

De bewuste foto is overigens nooit gepubliceerd. Bekijk de podcast hier terug. Op minuut 9.54 kunt u de bekentenis van Giel zien.

Alle artikelen geladen. Overzicht →