Giel Beelen op zwart in antidiscriminatiefilmpje
Binnenland

Giel Beelen op zwart in antidiscriminatiefilmpje.

Regisseur Krijn van Noordwijk, die een filmpje maakte voor de campagne Zet een streep door discriminatie, is van mening dat Giel Beelen eigenlijk niet meer in de video thuishoort nadat hij vorige week de spot dreef met nationale aandachttrekker Sylvana Simons. Van Noortwijk heeft daarom drastische maatregelen genomen en een aangepaste versie van het filmpje viraal gegooid.

Om zijn haatgevoelens jegens Giel nog wat kracht bij te zetten heeft de regisseur volgens de NOS zelfs een brief opgesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken, Ronald Plasterk. Hij schrijft: "Giel heeft een erg nare 'grap' gemaakt richting Sylvana (en een groot deel van Nederland). Ik vind dat Giel uit de reclame moet. Ik wil hem onherkenbaar maken met een zwart vlak over zijn kop heen."

Beelen liet afgelopen vrijdag in zijn ochtendshow als hint apengeluiden horen voor een onderwerp dat door luisteraars moest worden geraden. Vlak daarna zei hij: "Rustig Sylvana". Drie dagen later bood de radiomaker excuses aan voor zijn opmerking: "Smakeloos, valt niet goed te praten. Ik zei het in een (banana)split second".

Alle artikelen geladen. Overzicht →