Upd: Tonnensalaris Giel Beelen moet omlaag
Entertainment

Upd: Tonnensalaris Giel Beelen moet omlaag.

Roddelkoning Evert Santegoeds heeft weer iets smeuïgs ontfutseld bij een 'absolute ingewijde in de Hilversumse omroepspelonken': radio-dj Giel Beelen zou jaarlijks een loon van 565.000 ekkies opstrijken.

In het jaarverslag maakte BNN-VARA in april bekend dat de beste man een luttele 4,4 ton per jaar binnen harkte. Volgens De Telegraaf legt de omroep echter uit eigen middelen nog eens 125.000 duiten per jaar bij om te voorkomen dat Beelen naar een commerciële zender overstapt.

"De beloning van presentatoren wordt zo snel als mogelijk aangepast indien de werkzaamheden veranderen", reageert een BNN-VARA-woordvoerder. Maar volgens de bron van Santegoeds is het riante salaris van Beelen, die is gestopt met zijn ochtendshow op 3FM, vastgelegd tot 2018.

Update 12.55 uur: BNN-VARA laat weten dat het salaris van Beelen gekort wordt nu hij niet meer de ochtendshow presenteert. "De suggestie dat dat pas na 2018 zal gebeuren is onjuist", zegt woordvoerder Thijs Verheij volgens het AD. Op welk bedrag de dj nu uitkomt is niet bekend. Omdat er belastingcenten in het spel zijn eist de Tweede Kamer om opheldering over het riante salaris.

Alle artikelen geladen. Overzicht →