Giethoorn wordt lijp om dreigende 'wolkenkrabber' 

11 januari 2018 - 12:50

De bewoners van het idyllische Giethoorn gaan uit hun kanarie wegens een zorgwekkend plan. Een gebouw van liefst elf meter hoog moet van de toeristentrekpleister een wannabe Abu Dhabi, dat de wereldberoemde Burj Khalifa als letterlijk hoogtepunt heeft, maken.

"Voor Gieterse begrippen is dat haast een wolkenkrabber", zo formuleert de leider van het plaatselijke verzet, en tevens specialist geraniums kijken, Andries Strijker (80) het nieuwe plan. Hoteleigenaar Jan Beenen wil zijn hotel De Harmonie uitbreiden van 16 naar 27 kamers, en daar moet dit nieuwe gebouw voor zorgen.

Maar wat is nou precies het probleem? De inwoners uit het noorden van 'Hollands Venetië' zijn bang dat ook zij zullen worden overspoeld met Chinese dagjesmensen die niets anders doen dan continue foto's maken van pittoreske huisjes, zoals dat in het zuiden van Giethoorn ook gebeurt. Het zijn er daar dagelijks zoveel dat voor het gemak zelfs de menukaarten in het Mandarijn zijn vertaald.

Om de komst van dit "spuuglelijke" gebouw tegen te houden, zijn ruim honderd handtekeningen verzameld en tientallen bezwaarschriften ingediend bij de gemeente Steenwijkerland. Mocht dat niet helpen, dan volgen massademonstraties met fakkels en hooivorken  zal desnoods de gang naar de Raad van State worden gemaakt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie