Upd: BNNVARA ontkent beschuldigingen 

27 november 2017 - 12:19

Gijs van Dam en zijn advocaat gaan vol de strijd aan met iedereen die in het kader van #MeToo lelijke dingen over de uitvoerend producent heeft gezegd.

Zo vingen onder andere DWDD-pronkstuk Matthijs van Nieuwkerk, Frits Barend, Fremantle-directeur Georgette Schlick, BNNVARA en RTL een brief op de deurmat, blijkt uit aan De Telegraaf gelekte documenten.

In die brief staat dat de advocaat van Van Dam niet alleen excuses eist, maar dat hij hen ook aansprakelijk stelt voor de ontstane schade die haar cliënt lijdt. Zij zouden allen zich te snel achter Jelle Brandt Corstius hebben geschaard en zo bij voorbaat hem al het stempel 'verkrachter' hebben gegeven, over iets wat tenslotte naar buiten is gebracht zonder keihard bewijs.

Intussen hebben zowel Van Dam als Brandt Corstius aangifte tegen elkaar gedaan. De zaak ligt nu bij justitie, die in deze typische welles/nietes-discussie een oordeel mag gaan vellen.

Update 12.19 uur:

Omroep BNNVARA spreekt tegen dat Matthijs van Nieuwkerk tv-producent Gijs van Dam "een smeerlap" heeft genoemd in De Wereld Draait Door. Volgens de omroep zijn die woorden wel gezegd maar betrof het een citaat van Jelle Brandt Corstius in het artikel dat hij in Trouw had geschreven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie