Upd: Gewonde man buiten levensgevaar
Buitenland

Upd: Gewonde man buiten levensgevaar.

In het Noord-Franse dorp Saint-Etienne-du-Rouvray, nabij Rouen, is vanochtend een gijzeling geweest. Twee mannen met messen hielden vier tot zes personen in gijzeling. De keel van de priester is daarbij doorgesneden. Bij de bevrijding zijn de gijzelnemers, die zich beriepen op IS, om het leven gekomen. Er is een mogelijke medeplichtige aangehouden.

Update 22.17 uur:

De man die bij de steekpartij in een Franse kerk dinsdag ernstig gewond raakte, verkeert niet meer in levensgevaar. Dat heeft de Franse openbaar aanklager gezegd op een persconferentie.

De daders werden uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Van een van hen is de identiteit al achterhaald. Het gaat om de 19-jarige Adel Kermiche, die in 2015 probeerde af te reizen naar Syrië. Sindsdien stond hij onder elektronisch toezicht. De identiteit van de tweede dader wordt nog onderzocht.

 Update 17.45 uur:

Volgens een ontsnapte zuster hebben de daders het vermoorden van de priester gefilmd. Dat zei de non in een interview op de radio. "Ze dwongen hem te knielen. Hij probeerde zich te verdedigen en dat is hoe het drama zich voltrok", zei zuster Danielle tegen radiozender RMC. Nadat de twee mannen de priester hadden gedood zag de zuster kans te ontsnappen.

Update 17.15 uur:

De Franse politie heeft iemand gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gijzeling in de kerk in Saint-Étienne-du-Rouvray en de moord op de bejaarde priester. Een tweede slachtoffer verkeert momenteel nog in levensgevaar. De aanhouding van een derde man werd bekendgemaakt door een bron dicht bij het onderzoek naar de toedracht van de terroristische daad.

Update 14.37 uur:

De gijzelnemers in de Franse kerk hebben zich beroepen op de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat zei de Franse president François Hollande volgens het ANP vandaag tijdens zijn bezoek aan de plaats in de buurt van Rouen, zonder verdere details te noemen. Hieronder een foto van het slachtoffer van de laffe gijzeling. 

Update 11:30:

De Franse krant Le Monde meldt dat een van de gijzelaars, de priester van de kerk, is gedood. De gijzelnemers zouden hem de keel hebben doorgesneden.

In het Noord-Franse dorp Saint-Etienne-du-Rouvray, nabij Rouen, was volgens de politie een gijzeling gaande deze ochtend. Twee mannen met messen hielden vier tot zes personen in gijzeling, schrijft The Guardian. Agenten hebben inmiddels de gijzelnemers neergeschoten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →