Upd.: IS meldt dood 20 gijzelaars
Buitenland

Upd.: IS meldt dood 20 gijzelaars.

Vlak nadat Islamitische Staat via zijn persbureau Amaq de verantwoordelijkheid had opgeëist voor de aanval op een populair restaurant in Dhaka, claimde de terreurorganisatie ook dat meer dan twintig mensen zijn gedood.

Een groep van acht of negen gewapende mannen, vermoedelijk terroristen, vielen eerder op de avond het restaurant Holey Artisan Bakery binnen. Dat is populair bij buitenlandse bezoekers. Volgens CNN worden twintig mensen, zowel gasten als personeel, gegijzeld. Een ontsnapte werknemer vertelde dat de daders 'Allahu Akbar' (God is groot) riepen toen ze naar binnen stormden.

 

Er zijn ook zeker twee agenten bij de actie om het leven gekomen. De omgeving van het pand in het chique district Gulshan is inmiddels geheel afgezet. Er wordt gewerkt aan een plan de gijzelaars te bevrijden. Over hun nationaliteit noch de beweegreden van de militanten zijn mededelingen gedaan. Er is nog geen contact geweest met de gijzelnemers

President Barack Obama wil op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in Dhaka. Het is onduidelijk of Amerikaanse staatsburgers zijn betrokken. De ambassade van de VS liet wel een waarschuwing uitgaan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →