Amsterdam opteert voor tolheffing in binnenstad
Binnenland

Amsterdam opteert voor tolheffing in binnenstad.

Weer een 'puik' plan van het stadsbestuur van Amsterdam. De aan burgerbelangen denkende gemeente ziet het wel zitten om mensen die met hun vervuilende auto de binnenstad in willen voortaan tol te laten lappen.

Want de autorijdende burger wordt nog niet genoeg gepest in Amsterdam. Wie met zijn auto het centrum in wil moet zich al helemaal blauw betalen aan een parkeerplek waarvoor het eerst een uur heeft moet rondsturen. Nu moet dus ook het autorijden zelf bestraft worden.

Het is volgens het college nog steeds veel te druk in de stad en de invoering van een tolheffing wordt dan ook gezien als een effectieve manier om het centrum te ontlasten. Niet onbelangrijk: ook de luchtkwaliteit wordt zo verbeterd.

Uit een kentekenonderzoek blijkt namelijk dat 40 tot 60 procent van het autoverkeer in de wijken rond de Stadhouderskade en de Nassaukade helemaal niet in die buurten moet zijn. Met een tolheffing wordt dit betreden. Kortom, de gemeente wil dus gaan bepalen wie wel en wie niet ergens wat te zoeken heeft.

Landelijke VVD: plan = absurd

Helaas voor de gemeentedraaiers moet daar wel eerst een wetswijziging voor komen en de landelijke VVD laat alvast weten dat zij het plan het liefst direct in de prullenbak zien verdwijnen.

"Wij zullen beslist niet meewerken aan het heffen van tol om Amsterdam binnen te mogen rijden. Wij vinden namelijk dat iedere stad goed bereikbaar moet zijn met zoveel mogelijk manieren van transport", meldt Kamerlid Remco Dijkstra aan het AD.

 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →