GL: plastic tasje op markt zo snel mogelijk verbieden
Binnenland

GL: plastic tasje op markt zo snel mogelijk verbieden.

Zoals u weet is plastic nou eenmaal behoorlijk vervuilend voor het milieu. In Rotterdam wil de gemeente dat daar wat aan gedaan wordt, maar dat gaat GroenLinks allemaal niet snel genoeg en daarom luidt die partij de noodklok. 

"Het gaat heel erg langzaam in Rotterdam", zo citeert De Telegraaf raadslid Astrid Kockelkoren. De partij wil dan ook 'een ambitieuze invulling van de collegedoelstelling om plastic tasjes, flesjes, verpakkingen en ander single use-afval uit te bannen'.

Het raadslid heeft daarom schriftelijke vragen ingediend waarin ze vraagt om nou eens met concrete voorstellen te komen over het volledig uitbannen van eenmalige verpakkingen, en om aanvullende plannen om zwerfafval te verminderen.

Zelf heeft de partij uiteraard ook een idee: gewoon plastic zakjes uitbannen op de Rotterdamse markt. Ook supermarkten zouden minder producten in plastic moeten verpakken en statiegeld moeten heffen op kleine flesjes en blikjes. "In Hengelo en Enschede zijn ze al verder in het scheiden. In aanvang is het kostbaar, maar daarna levert het geld op".

Alle artikelen geladen. Overzicht →