Glazen Huis extra zwaar beveiligd
Binnenland

Glazen Huis extra zwaar beveiligd.

Over vijf dagen is het weer zo ver, het begin van het jaarlijkse geld inzamelen voor het arme landen en zielige personen over de grens-festival aka 3FM Serious Request.

Deze editie zal in gaststad Apeldoorn worden gehouden. De drie dj's die zichzelf zes dagen vrijwillig laten opsluiten in het glazen gebouw zijn Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn.

De drie zullen tevens een soort Ramadan-light houden, wat zoveel betekent als geen vast voedsel naar binnen werken. Wat een solidariteit met...Ja met wie eigenlijk? Ach, het is zo goed bedoeld, onze oogjes zouden er bijna vochtig van worden.

Enfin, omdat de gemeente verwacht dat er op de piekmomenten meer dan 100.000 mensen de extreem koude temperaturen zullen trotseren, en als een zombie voor de mobiele keet zullen rondhangen smachtend naar dat ene cameramomentje, wordt er alles aan gedaan om de veiligheid van eenieder te kunnen waarborgen.

Wat dacht u van:

Wegversperringen bestaande uit betonblokken en plantenbakken

Omleidingen en afsluitingen

Een grote politiemacht op de been

Het ophangen van extra veiligheidscamera's.

Nederland anno 2017, maar we moeten ons vooral niet overgeven aan de angst die terreur met zich meebrengt. U mag daar wel zo uw eigen gedachte over hebben, maar tegenover anderen moet u net doen alsof het u volledig koud laat.

Heeft u nog ergens een centje over in het spaarvarkentje dat al zo goed als leeggeplunderd is door het kabinet? Herstel, wij bedoelen natuurlijk: kunt u nog een centje missen uit een van de 33 overvolle spaarvarkentjes? Niet jokkebrokken, de VVD heeft u gisteren verteld dat u heel rijk bent en die partij heeft het altijd bij het rechte eind. 

Helemaal vergeten: 3FM Serious Request gaat dit jaar bakken met geld weggeven aan gezinshereniging van familieleden die slachtoffer zijn geworden van een ramp of oorlog.

Voor wie niet mee wil lopen in de gutmenschenpolonaise luidt het advies: tussen 18 en 24 december in algehele quarantaine. Ook internet afspeuren (om het uur de nieuwste tussenstand en zichzelf op de borst kloppende BN'ers die nieuwsplatforms domineren) wordt ten zeerste afgeraden.

Trouwens, het verwachte miljoenenbedrag dat door u als rijke Nederlander bijeen gesprokkeld zal worden, is weer een indirect signaal naar de graaiers in de Tweede Kamer. Daarmee laat u blijken dat u nog immer over genoeg liquide middelen beschikt voor een nieuwe fijne tax-verhoging, een zorgpremie-stijging of wat dan ook.

Alle artikelen geladen. Overzicht →