Go Ferd!

Go Ferd!  

28 augustus 2020 - 13:51

En toen was ik toch opeens fan van Ferd Grapperhaus. De man bewees dat de ‘new world order’ met die idioterie van anderhalve meter en mondkapjes niet kan in het echte leven. In het leven waarin samengeleefd wordt. In het leven waarin kinderen bestaan. In het leven waarin boodschappen wordt gedaan. In het leven waarin er verkeer bestaat. In het leven waarin mensen elkaar missen. In het leven waarin mensen trouwen.

Waarom je dat laatste zou doen op zijn leeftijd weet ik trouwens niet, maar goed: gefeliciteerd! Wonderbaarlijk dat hij nog zo’n leuke vrouw heeft weten te scoren. Terug naar de werkelijkheid: de ‘new world order’ die Ferd, Hugo en Mark voor ogen hebben, is waanzin. De dictatuur van #MAGNIET is klaar – ondanks dat corona blijkbaar nog niet klaar is met ons. Van de week was ik bij de tandarts, de dierenarts en de dermatoloog – ik kan jullie verklappen dat er geen sprake is geweest van anderhalve meter afstand en dat alleen de mondhygiëniste een mondkapje op had. Ook tijdens de ingreep van de dermatoloog ontbrak die ‘beveiliging’, hoewel in het Erasmus MC op de gangen mensen ingezet werden om afstand te bewaren. Deden ze goed btw. Het zal. Protocollen zijn geduldig, de werkelijkheid is vloeibaar. En hoe denk je dat een kat geholpen wordt bij de dierenarts? Hint: niet op anderhalve meter afstand. En zeker niet door één persoon – in mijn geval stonden we met z’n drieën en plaste de arme kat mij van schrik onder. De schat.

Die anderhalvemeter-toestand en het mondkapje noopten mij deze week al twee keer tot het openbaren van mijn best bewaarde geheim wat eigenlijk geen geheim is. Ik ben doof – newsflash. Sinds mijn geboorte doet mijn ene oor het niet. Ik ben er laconiek over, als je nooit beter hebt geweten is dat gewoon je normaal. Het is geen onderwerp voor me. In gezelschap en aan tafel zorg ik dat ik strategisch sta of zit, met mijn goede oor richting de mensen. Ook lees ik lip – meer dan ik zelf in de gaten heb. Hou je hand voor je mond of zet een mondkapje op en ik hoor opeens een stuk minder. Dus lekker hoor, mondkapjes. Het werkt slecht voor half dove mensen en het werkt niet voor dove mensen. Dat plexiglasscherm houdt ook geluid tegen. En op anderhalve meter afstand hoor je sowieso minder. Lekker inclusief hoor, het coronabeleid van onze Haages hopjes #NOT. Is er iemand in het kabinet, laat staan bij het RIVM, die ook maar doet alsof ‘ie aan de doven en slechthorenden denkt bij die mondkapjesonzin?

Als het trouwfeest van Ferd Grapperhaus één ding toont, is het wel dat die hele coronazooi een Haagse hobby is. Ja, het virus is niet klaar met ons – zeggen ze. Het zal. Ik ben wel klaar met het virus, al langer ook. Vooral de hypocrisie erover, laat staan de aanpak ervan. Blijf lekker op afstand als je wilt, maar net als Ferd ga ik door met leven, óók als ik weet dat de camera erop staat.

PS: Ik mag lijen dat die man niet aftreedt. Niets leuker dan naar de hypocriete smoel van een CDA-machthebber kijken. Wat zal Femke genoten hebben. Het is d’r gegund.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.