'God is voor Brexit'
Buitenland

'God is voor Brexit'.

De Britse dominee Paul Hedger predikte in zijn zondagsdienst vóór een Brexit. De boodschap zou de man door God ingegeven zijn.

"Ik geloof met heel mijn hart dat God heeft gezegd: Je moet het doen", sprak de dominee volgens Daily Star. "We moeten onszelf afvragen: hoe zou God het zien?"

Volgens Hedger is de lieve Heer de Europese Unie liever kwijt dan rijk. Zelf omschrijft hij de EU als anti-christelijk en meent hij dat de unie de vrijheid van religie niet beschermt. Als voorbeeld zegt Hedger dat de EU niet de rechten zou beschermen van "het stel dat een bakkerij heeft en weigerde om een homoseksueel koppel te helpen".

Niet iedereen was gediend van het politieke praatje in de kerk. "Het huis van God is niet bestemd voor het voeren van campagnes," meent een anonieme kerkganger. "De beslissingen die we maken over politieke kwesties, moeten uit de kerk worden gehouden." Hedger ziet het juist als een verantwoordelijkheid van de kerk om mensen te informeren "over kwesties die van invloed zijn op onze levens".

Alle artikelen geladen. Overzicht →