'Goed Ingelichte Kring' terug met messcherp commentaar op de actualiteit

'Goed Ingelichte Kring' terug met messcherp commentaar op de actualiteit 

25 september 2021 - 10:52

Goed Ingelichte Kring’ komt vanmiddag met een gloednieuwe uitzending. Onder leiding van Chazia Mourali geven de slimste vrouwen van Nederland messcherp commentaar op de actualiteit. Van 15.00 tot 16.00 uur op je favoriete radiozender: NPO Radio 1 natuurlijk!

De kring bestaat deze week uit: Hulia Kat (Tweede Kamerlid voor D66), Laetitia Griffith (o.a. commissaris bij ABNAMRO en voormalig Kamerlid VVD), Marleen Stikker (internetpionier en directeur van Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving) en Marike Barendse (geschiedenisdocent Vossius Gymnasium, in 2019 Docent van het Jaar).

Samen praten zij over thema's als 'voor eeuwig doorleven': het kan als een upload, een digitale versie van jezelf. Het klinkt als toekomstmuziek, maar over niet al te lange tijd zal het mogelijk zijn onze herinneringen, gedachten en ervaringen over te zetten naar een artificieel brein. Wat betekent dit daadwerkelijk voor ons mens-zijn, onze identiteit en voor onze relaties met anderen?

Ook komt de werkdruk in de politiek aan bod. Wat vinden de gasten van de werkdruk en burn-outs in de Tweede Kamer. Bij Omtzigt rolden in Nieuwsuur de tranen uit zijn ogen! En hoe zat dat in de geschiedenis? Hoe gingen politieke leiders toen om met werkdruk? Ze werden meer op handen gedragen, maar verkeerden misschien ook vaker in levensgevaar?

En terwijl wij allemaal geen plastic tasjes en rietjes meer mogen gebruiken en zelfs de gewone drogist steeds meer shampoo bars verkoopt in plaats van plastic flessen, mag Chemelot volgens de Plastic Soup Foundation tonnen plastic in de Maas lozen. Hoe kan dat?

Over ‘Goed Ingelichte Kring’

In Goed Ingelichte Kring, een knipoog naar de radioklassieker Welingelichte Kringen, zet PowNed een panel van vijf prominenten aan tafel om in gesprek te gaan over de actualiteit en de luisteraar deelgenoot te maken van hun bijeenkomst. De panelleden zijn allen personen met bewezen expertise, die op hun vakgebied een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml