Goed nieuws: roddelnicht Sjoerd Sjoerdsma (D66) verlaat Den Haag

Goed nieuws: roddelnicht Sjoerd Sjoerdsma (D66) verlaat Den Haag 

07 augustus 2023 - 10:49

Het is een leegloop in politiek Den Haag. Met de verkiezingen in aantocht laten een hoop Kamerleden weten het Binnenhof te gaan verlaten. Dat is zonde. Neem SP'er Renske Leijten. Een top kamerlid, maar ze gaat iets anders doen. Of neem Henk Nijboer. Die topper van de PvdA, ook hij gaat zijn heil ergens anders beproeven. Gelukkig zijn het niet alleen kundige mensen die de Kamer verlaten. Ook Sjoerd Sjoerdsma (D66) stopt er mee

En uiteraard kunnen we precies lezen waarom. Tegenwoordig schrijft namelijk elk afzwaaiend Kamerlid een ellenlange afscheidsbrief, wat steeds weer nieuw bewijs is dat Kamerleden zichzelf ENORM overschatten. Ga gewoon weg en echt niemand die het opvalt. Maar nee, omdat ze aan het Jezus Christus-complex lijden willen ze allemaal uitleggen hoe ze zijn opgegroeid, waarom zij de politiek ingingen, waarom zij weggaan, hoe het land er in hun ogen voor staat en blablabla. Het is doodvermoeiend.

Onze Sjoerd denkt natuurlijk ook dat hij een soort Messias is en heeft dus ook een afscheidsbrief gepubliceerd op Twitter. Hierin heeft hij het over ‘antidemocratische rechtsextremisten’ in het parlement, die het ‘betonrot in het democratisch fundament’ zijn. Ook schrijft hij dat parlementsleden ‘compromisloos’ moeten zijn tegen extremisten. Hij doelt hiermee natuurlijk op Forum voor Democratie en dan in het bijzonder Gideon van Meijeren. Die riep ooit in een coronadebat tegen Sjoerd dat hij voor een tribunaal zou belanden. Het schijnt dat Sjoerd daarna op het toilet urenlang heeft zitten huilen.

Daarmee hebben we ook één van de belangrijkste moments of fame van Sjoerd te pakken. Hoewel hij meer dan tien jaar in de kamer heeft gezeten, is hij altijd een enorme no-no gebleven. Niemand die hem kent, niemand die weet wat hij bereikt heeft. Het schijnt dat hij zich bezighield met buitenlandse politiek, maar niemand die dat zeker weet. In allerlei berichten lees je dat hij als Kamerlid heel kritisch was op China en Rusland, maar als dat zo zou zijn is het toch gek dat hij als Sjoerd Sjoerdsma zijnde niet heeft kunnen voorkomen dat Poetin een oorlog is begonnen.

Maar goed. Waar we Sjoerdje natuurlijk wel van kennen is als bedenker van één van de smerigste Haagse roddels van de afgelopen jaren. Als onderdeel van het woordvoerdersteam van D66 fluisterde hij tijdens de formatie van Rutte IV allerlei journalisten in dat informateur Johan Remkes een warrige indruk zou maken en teveel zou drinken tijdens de onderhandelingen. Later moest Kaag excuses aanbieden voor dit achterbakse gedoe van Sjoerd want het was gewoon een smerig Haagse spelletje dat Sjoerd aan het spelen was.

Dat een figuur als dit de politiek verlaat, is dus alleen maar goed. We kunnen je missen als kiespijn Sjoerd. En morgen zijn we je alweer vergeten. Joe!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.