Goed zo: Bekir E. alsnog 20 jaar de bak in (met tbs)

Goed zo: Bekir E. alsnog 20 jaar de bak in (met tbs) 

25 juni 2021 - 12:37

Zo doen we dat: de 34-jarige Bekir E. is in hoger beroep tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld voor de moord op de 16-jarige scholiere Hümeyra, die hij in 2018 zonder pardon met zeven kogels doorzeefde nadat hij haar eerst langdurig had gestalkt.

Deze Bekir E. was eerder veroordeeld vanwege stalking en zou daarom "gekrenkt" zijn geweest. Reden om het 16-jarige meisje met de dood te bedreigen door haar foto's van vuurwapens te sturen en vervolgens op de noodlottige dag 18 december '18 een van die wapens doorgeladen en al mee naar school te nemen.

'Moord', aldus het gerechtshof, die opmerkte dat het meisje  "in de laatste seconden van haar leven in doodsangsten" moet hebben verkeerd. Vanwege diverse stoornissen die bij deze persoon aanwezig zijn is er een grote kans op herhaling en is behandeling noodzakelijk.

Twee jaar geleden had de rechtbank in Rotterdam er nog 14 jaar cel (en tbs) van gemaakt en dat leidde destijds tot woedende reacties (en terecht). De rechter vond het doodslag (en geen moord) en kon dus niet zo lang straf opleggen als hij zou willen. Wat volgde was een wetswijziging, waardoor de maximumstraf voor doodslag nu 25 jaar is.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml