Goeie talkshow

Goeie talkshow 

22 juni 2020 - 11:41

Ik vind OP1, de talkshow op het eerste NPO-net, erg goed. Er zijn verschillende presentatoren, met een mix van zwart en wit, man en vrouw, hetero en homo, welbespraakt en mompelend, en mooi en lelijk. Bijvoorbeeld Giovanca is lelijk, en Welmoed is mooi. Welmoed is ook welbespraakt, wit, vrouw, en hetero, hoewel je dat laatste natuurlijk nooit met zekerheid weet, en misschien is Welmoed wel bi, waarbij ze het niet zou nalaten om eens lekker plitsepletse te doen met de memmetjs van deze of gene.

In OP1 zitten allerlei onderwerpen van groot belang, met op kop uiteraard de coronacrisis. Hoeveel betrokken onderzoekers en politici zijn niet al aangeschoven om over dit precaire item hun licht te laten schijnen? Ze brengen de kijker informatie waar die wat aan heeft, ondermeer ‘We moeten de afstand van anderhalve meter behouden en verder trek je je eigen plan maar met je godverdomde afstand’, ‘Altijd je handen wassen na het prei planten’, ‘Je kunt in plaats van zo’n stom mondmasker aan je kanis te gespen er beter je reet mede afvegen’, en ‘Onze premier, Mark Rutte, helpt ons door de crisis, maar voor de rest blijft hij een bijzonder irritante eikel.’

Allemaal opwerpingen die hout snijden, en dan hebben we de economen nog niet gehad, die zeggen: ‘Door al die zieke, ouwe, zwaarlijvige bejaarden die doodgaan denken we dat corona nefast is, en de daarbijhorende, onnodige lockdown zorgt voor de ergste economische crisis sinds de Napoleontische oorlogen’, ‘Gelukkig blijft Shell olie bovenpompen of we zaten hier nog zonder benzine ook, en hoe zouden we dan als gekken naar het buitenland moeten rijden?’, en ‘De horeca is het grootste slachtoffer, en daarom moet er gepleit worden voor slemppartijen, bacchanalen, en zuipfestijnen.’

Of al deze specialisten gelijk hebben of niet, dat is naast de kwestie, wat telt is of ze het goed doen in zo’n invloedrijke talkshow als OP1, en overigens zie ik vaak zo’n specialist, meestal een man, zijdelings gluren naar de tieten van Welmoed, en ik moet eerlijk zeggen, ik ben er bijna zeker van dat het fabuleuze tieten zijn.

Maar het is niet altijd kommer en kwel bij OP1, en soms zijn er luchtige onderwerpen, zoals Black Lives Matter, de opwarming van de aarde, en vorige week zag ik nog een prachtig interview met een Nederlandse blokfluitster, die met haar fluit naar het schijnt eeuwige roem aan het vergaren is in de mondiale blokfluiterij. En sport, niet zelden is er iets over sport. Een schaatser die kapotte knieën heeft, een voetbalster die ooit een penalty miste omdat ze ongesteld was, een wielrenner die mag komen pleiten voor het gebruik van verantwoorde doping, en dat soort boeiende mensen.

Wat niét erg geregeld aan bod komt in OP1, is literatuur. Het wordt derhalve wel eens tijd dat ze ‘ns een leuke schrijver uitnodigen, die volleerd en uiterst verstaanbaar en begrijpelijk komt babbelen over z’n nieuwe boek. Kortom, de kans is groot dat ikzelve over korte tijd aanschuif bij OP1, omdat immers m’n op stapel staande roman, ‘Vertrouw Mij, Ik Kom Uit De Veehandel’, binnenkort in de winkels ligt en van de weeromstuit als zoete broodjes over de toonbank zal gaan. Ik zal er graag over praten aan de tafel bij OP1, maar wel op één voorwaarde: dat het Welmoed is die mij interviewt, die mij niet kwalijk neemt dat ik naar haar tieten zit te gluren, en die vooraf m’n boek werkelijk gelezen heeft, opdat ze geen al te stomme vragen zou stellen aan de beroemdste auteur van Vlaanderen.

Zowel alle mederwerkers aan OP1 als ikzelve kijken uit naar m’n aanwezigheid in deze prima talkshow.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.