Goh: 'Meer gereformeerde scholen haten homohuwelijk'

Goh: 'Meer gereformeerde scholen haten homohuwelijk' 

27 mei 2022 - 10:16

Goedemorgen. In de oer-Hollandse Biblebelt waar de tijd sinds 1853 stil lijkt te hebben gestaan, Jezus nog wél bij alle besluiten geconsulteerd wordt en kinderen nog gewoon les krijgen over Gods woord in plaats van aardse zaken als biologie, grammatica en rekenen, worden diezelfde kinderen geïndoctrineerd krijgen diezelfde kinderen te horen dat een huwelijk alleen bedoeld is voor een mannetje en een vrouwtje.

En om er zeker van te zijn dat kinderen ook thuis niet van het pad van God afstappen, dienden ouders een zogenoemde 'antihomoverklaring' te ondertekenen van de scholen en dat zorgde twee jaar geleden voor veel ophef in de Tweede Kamer en de media. Arie Slob (ChristenUnie), destijds minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs, deed alsof zijn neus bloedde en legde uit dat scholen volgens de geldende wetten de vrijheid hebben om in identiteitsverklaringen homoseksualiteit af te wijzen. 

Met andere woorden: het was allemaal prima. Lang verhaal kort: Slob kwam onder vuur te liggen, er werd zelfs aangifte tegen hem gedaan, ging toch overstag en uiteindelijk wees hij deze middeleeuwse opvattingen met keiharde woorden af noemde hij de antihomoverklaring "een brug te ver" en beloofde hij dat de Inspectie zou optreden.

Maar wat blijkt? Twee jaar later keuren keuren 36 van de 161 scholen in hun meest recente online schoolgidsen en identiteitsprofielen seksuele relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht nog steeds af. Dat zijn er zelfs meer dan twee jaar geleden, blijkt uit onderzoek van Pointer.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml