Goh: 'Zuidas blijkt nog steeds mannenbolwerk'

Goh: 'Zuidas blijkt nog steeds mannenbolwerk' 

08 juli 2023 - 10:43

De Zuidas. Het zakendistrict van Amsterdam stond altijd ouderwets bol van de gladde mannen in strakke pakken, die 'keihard werken' en ondertussen massa's geld binnenharken en coke snuiven. Het is een groot mannenbolwerk. Waar testosteron hoogtij viert.

En, u verwacht het niet, dat is het nog steeds! Nog altijd maken overwegend mannen de dienst uit op de Zuidas. En dat kan natuurlijk anno 2023 niet, want  er is aan vrouwelijke aanwas toch echt geen gebrek. Vooraanstaande advocaten- en accountantskantoren hebben in vier jaar tijd slechts mondjesmaat progressie geboekt. Een schande!

Daar waar het diversiteitsspook heel Nederland in zijn greep heeft, is het op de Zuidas nog ouderwets 2005. Toonaangevende advocaten- en accountantskantoren hebben toch een om vrouwen te laten doorstromen naar de top van hun organisatie. Slechts weinig vrouwen schoppen het tot partner en mede-eigenaar. En ook als het gaat om het bestuur, valt nog altijd vaker de keuze op mannelijke partners om leiding te geven, zo blijkt uit een enquête van het FD onder zestien prominente kantoren.

Nou zeg! De resultaten knellen, want net als de rest van het bedrijfsleven heeft de sector zakelijke dienstverlening sinds vorig jaar te maken met de drammende Wet ingroeiquotum en streefcijfers. Die schrijft voor dat de 5000 grootste vennootschappen na deze zomer publiekelijk rapporteren over de man-vrouwverhouding in de (sub)top van hun onderneming.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml