Gokkende snookerspeler moet dokken
Sport

Gokkende snookerspeler moet dokken.

De Britse snookerspeler Alfie Burden moet een boete betalen van 5.000 pond (5.900 euro) omdat hij weddenschapspelletjes deed op snookerwedstrijden. Gokken is door de Wereldsnookergeneratie WPBSA verboden.

De nummer 65 van de wereld plaatse tussen september 2006 en februari 2010 online een vijftigtal weddenschappen op snookerwedstrijden. Daarnaast deed hij er van juli 2013 tot november 2016 er bij een andere online bookmaker 36 snookerweddenschappen bij. Burden heeft vijf keer geld op zijn eigen wedstrijd gezet, waarbij hij zelf nooit geld inzette op zijn eigen nederlaag, meldt het AD

De snookerprof zette 25.003, 03 pond in in 2006 en zag daar maar 22.007,76 van terug. De WPBSA heeft besloten om Burden naast de boete ook een voorwaardelijke schorsing op te leggen van zes maanden. De schorsing zal pas effectief worden als er zich begin volgend jaar nieuwe feiten voordoen. "Alleen omdat hij alles bekende en zijn volledige medewerking aan het onderzoek verleende, heeft hij een levenslange schorsing vermeden", aldus de WPBSA. 

Hieronder ziet u de gokkende speelmeneer een wedstrijd spelen tegen Ricky Walden. Burden is de meneer rechts.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →