Gokverslaafde medewerker vergokt 1,5 miljoen van Waternet
Binnenland

Gokverslaafde medewerker vergokt 1,5 miljoen van Waternet.

Tja, ze hebben er wel een beetje zelf om gevraagd. Een medewerker op de crediteurenafdeling van het Amsterdamse drinkwaterbedrijf Waternet - waarvan notabene bekend was dat hij aan een gokverslaving leed en schulden had - ontdekte een lek in het betalingssysteem en drukte zo 1,5 miljoen euro achterover om zijn verslaving te bekostigen. 

Volgens bronnen van De Telegraaf meldde de medewerker Nico B. het lek in eerste instantie bij zijn werkgever, maar werd er niks mee gedaan. Dat lek bestond uit het feit dat betalingen klaargezet konden worden zonder dat ze door anderen gecontroleerd werden.

Hier maakte hij dan ook dankbaar gebruik van door rekeningen van aannemers te vervalsen en te vervangen door zijn eigen rekening. De druppel die hem tot deze daad dreef viel toen hem een voorschot op zijn salaris, die hij had aangevraagd omdat door alle schulden het water hem tot aan de lippen stond, werd geweigerd.

ING krijgt argwaan

Maar ja, als u uit het niets vijf keer achter elkaar 300.000 euro bijgeschreven krijgt op uw rekening wekt dat natuurlijk argwaan. Die kreeg de ING dan ook. Het was de bank opgevallen dat meneer altijd betalingsachterstanden en schulden had, en nu 'ineens' niet meer. Zelfs zijn hypotheek had hij in één keer afgelost.

Om het allemaal nog erger te maken: ondanks de 1,5 miljoen zwemt B. momenteel absoluut niet in het geld. Zo snel als de euro's op zijn rekening verschenen, verdwenen ze ook weer in de handen van online casino's. De deurwaarde heeft inmiddels beslag gelegd op zijn drijvende woning. Er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld, meldt Waternet aan de krant van Wakker Nederland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →