Gommers: 'Corona is peanuts, maar wilde niet minachtend doen'

Gommers: 'Corona is peanuts, maar wilde niet minachtend doen' 

30 december 2021 - 09:46

Lekker bezig hoor, die Diederik Gommers. De Balie plaatste op Twitter een filmpje waarin de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care aan jongeren uitlegt dat corona 'peanuts' is in vergelijking met milieuproblemen. 

"Het milieuprobleem is echt vele malen groter dan covid. Waarom maken we ons druk over covid? Ik vind dat echt peanuts, de hele covid is peanuts. Alle jongeren worden er helemaal niet ziek van. Jongens, waar hebben we het over? Het is toch een virus van niks eigenlijk. We sluiten elkaar op, maar we worden er eigenlijk helemaal niet ziek van.”

Hoewel hij daar eigenlijk best een punt heeft is het toch wel pijnlijk, want heel Nederland zit op slot en ook zijn collega's op de Intensive Care zullen hier toch echt anders over denken. Gommers haastte zich dan ook om op Instagram verdere tekst en uitleg te geven:

"Er verscheen recent een vervelend bericht/filmpje op social media waarin ik zei dat het corona virus peanuts is. De tekst kwam uit een interview van 30 minuten dat ik had met jeugdigen waarin we bespraken hoe zij met elkaar kunnen zoeken naar oplossingen binnen de huidige beperkingen maar ook nadenken als er straks weer versoepeld kan gaan worden. Dus ik probeerde hun te stimuleren om zelf met plannen te komen hoe bijvoorbeeld op een veilige manier het uitgaansleven weer open kan. Dus niet wachten op anderen maar zelf met elkaar zoeken naar mogelijke oplossingen. Misschien heeft iemand van hen wel het briljante idee of juist met elkaar. In die discussie vergeleek ik de covid-problemen met de milieuproblemen en ook het coronavirus met andere virussen zoals bv ebola. In vergelijking met die beide zaken gebruikte ik het woord ’peanuts’. Dus het is totaal niet mijn intentie om minachtend te doen over het virus of te suggereren dat het niks voorstelt. Zorg goed voor je zelf en goede jaarwisseling !!!!"

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml