Gommers: 'Over 10 dagen Code Zwart'

Gommers: 'Over 10 dagen Code Zwart'  

24 november 2021 - 09:38

Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care heeft gisteravond groot alarm geslagen: volgens hem is het tijd voor de politiek om eens echt keiharde maatregelen te nemen. Anders hebben we over tien dagen daadwerkelijk Code Zwart in de ziekenhuizen.

Code Zwart, daarmee bedoelen we in dit geval dat ziekenhuizen moeten besluiten wie ze nog kunnen helpen en wie niet. Komt allemaal omdat de zorg door Rutte en co. jarenlang kapot is bezuinigd er te weinig IC-bedden zijn en vanwege de werkdruk de uitstroom onder personeel zo groot is.

Een toestand die wij liever willen vermijden maar die dusdanig dichtbij komt dat Gommers in paniek is en harde maatregelen wil zien. En met harde maatregelen bedoelt hij dus niet dat het voldoende is om buiten anderhalvemeter afstand te houden (reminder, vanaf vandaag mag u weer 95 euro aftikken bij oom agent als u dit niet doet), om vervolgens binnen met uw QR-code lekker op elkaar gepropt te zitten. Nee, volgens hem helpt alleen een keiharde lockdown

"Het is écht 1 minuut voor 12. Als wij over tien dagen in dit zwarte scenario zitten, dan is de wereld te klein", aldus Gommers. Doet het kabinet nu niks, dan is het straks veel te laat met maatregelen "om een zorginfarct eind volgende week te voorkomen".

Overigens is onze eigen zorgminister minder in paniek:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml