Google: locatieweergave voor noodnummers
Tech

Google: locatieweergave voor noodnummers.

Om ervoor te zorgen dat alarmcentrales mensen in nood zo snel mogelijk kunnen helpen, heeft Google een nieuwe functie aan Android toegevoegd waarmee de locatie van smartphones nauwkeuriger wordt weergeven.

Met de nieuwe functie van Android wordt de locatie bepaald op basis van een combinatie van onder meer wifi, gps en zendmasten in plaats van enkel zendmasten en gps. De functie werkt op 99 procent van de Android-apparaten, schrijft Google vandaag in een blog.

Deze nieuwe implementatie in het verbeteren van de locatiegegevens kan volgens de Amerikaanse autoriteiten zo'n 10.000 levens per jaar redden, omdat ambulances hiermee eerder ter plekke kunnen zijn.

Nog niet in Nederland
Google schrijft dat de locatiegegevens alleen voor de alarmcentrales zichtbaar zullen zijn wanneer daar naar gebeld wordt. Google zelf kan de gegevens niet zien. Om de verbeterde techniek te gebruiken, moeten ook telecomproviders de diensten toestaan. Vooralsnog is de nieuwe functie alleen te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk en Estland, maar er zijn plannen om de update zo snel mogelijk wijder te verspreiden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →