Google ontslaat man om kritiek op diversiteit
Tech

Google ontslaat man om kritiek op diversiteit.

Softwareontwikkelaar James Damore is door Google ontslagen omdat hij het had gewaagd tegen de policor dramterreur van het bedrijf in te gaan.

De softwareontwikkelaar schreef een memo over positieve discriminatie van vrouwen. In deze zeer lezenswaardige memo (PDF) stelt hij de verstikkende diversiteitsdwang in het bedrijf aan de kaak.

Ook prikt hij de genderleugen door: vrouwen en mannen zijn nou eenmaal biologisch verschillend, of dat nou mag van de genderneutrale deugmilities of niet. De realiteit laat zich niet ontkennen. Damore toont aan dat diversiteit alleen maar gaat om kleur en sekse, en niet om diversiteit in ideeën; al het denken moet gelijkgeschakeld worden.

Google bewijst zijn grote gelijk door meteen een HR-doodseskader los te laten op de man die het waagt kritisch zelf na te denken, Damore is dus ontslagen. Ontslag om een thought crime, bij een kennis- en informatiebedrijf. 

Laat dat even tot u doordringen en word dan langzaam maar zeker bang. Heel bang. Als uw baan en sociale status u lief is, zeg ons na: oorlog = vrede, 2 + 2 = 5 en er is geen verschil tussen mannen en vrouwen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →