Gooi het geld maar weg: '300 mln aangekochte mondkapjes, brillen enz. afgekeurd'

Gooi het geld maar weg: '300 mln aangekochte mondkapjes, brillen enz. afgekeurd' 

09 november 2021 - 09:33

Het is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport niet gelukt om het feit stil te houden dat het ruim 308 miljoen door de overheid aangekochte mondmaskers, brillen, schorten, jassen en handschoenen heeft moeten afkeuren.

Dat is namelijk veel (maar echt veel) meer dan de in de officiële cijfers vermeldde 27 miljoen. En ook veel meer dan de dertig miljoen Chinese goedkope troep voor de zorg afgekeurde KN95-maskers waar De Volkskrant vorige week al over berichtte. Dat blijkt slechts het topje van de ijsberg te zijn. Het totale prijskaartje van de afgekeurde beschermingsmiddelen komt naar schatting boven de 300 miljoen euro uit, schrijft de krant

"Het ministerie nam in de officiële voorraadcijfers nooit mee dat er ook nog honderden miljoenen ongekeurde spullen in de magazijnen lagen. Van die ­zogenoemde 'niet-vrije voorraad' zijn 308,5 miljoen beschermingsmiddelen afgekeurd, bevestigt een woordvoerder van VWS. Dat aantal kan nog verder oplopen, omdat ruim 105 miljoen maskers, handschoenen, jassen en andere beschermingsmiddelen voor de zorg nog wachten op keuring."

En wij maar Belastinggeld ophoesten (haha). Het is niet duidelijk of VWS nog gaat proberen om een deel van de financiële schade te verhalen op de leveranciers (misschien wel een idee...). Volgens De Volkskrant gaat het ministerie wel onderzoeken of er een andere bestemming gevonden kan worden voor de spullen. Als dat niet lukt, volgt vernietiging. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml