Gouda : u wordt gediscrimineerd?
Binnenland

Gouda : u wordt gediscrimineerd?.

In Gouda komt men met een opmerkelijk initiatief. Onder het mom van 'u meldt zelf geen discriminatie? Dan komen wij bij u vragen of u er last van heeft', zullen getrainde vrijwilligers dus zelf de wijken ingaan om meldingen op te sporen.

Bestuurder Atlin Sandvliet van Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden zegt: "Het is al enige tijd bekend dat mensen klachten of meldingen niet meer bij de politie of gemeenten doen. Ze denken dat er niets aan hun klachten wordt gedaan. Wij gaan nu zelf in de wijken praten met mensen die zich achtergesteld voelen."

Onkostenvergoeding

De vrijwilligers zullen komen uit de buurt zelf, zo meldt het AD. Zij zullen getraind worden om met problematiek om te gaan, om te interviewen, door te vragen en op de eventuele vervolgstappen. Ook zullen de vrijwilligers een onkostenvergoeding ontvangen. De gemeenteraad wil al jaren dat er een actieplan komt om discriminatie uit Gouda te verbannen. Zij willen de verhoudingen tussen de diverse Goudse bevolkingsgroepen in de toekomst verbeteren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →