Goudse jihadiste mist Nederland, wil terug 

21 september 2017 - 08:43

Geluk, het kan verkeren. Follow the Syrian dream is het vaak toch net niet. Een 23-jarige jihadiste die in 2013 vanuit Gouda samen met haar Belgische IS-strijder naar Raqqa vertrok, is inmiddels diep ongelukkig in Syrië. Ze wil zo snel mogelijk terug naar 'huis', waar ze Nederland mee bedoelt, want beter voor haar kinderen.

Arabische en Koerdische strijders hebben IS bijna geheel verdreven uit Raqqa, hetgeen ertoe heeft geleid dat terreurfamilies de stad massaal zijn ontvlucht. Volgens de vrouw allemaal de schuld van het niet strikt naleven van de religieuze regels. Dat krijg je er nu van.

De vrouw wordt, in verwachting van een tweede kindje, samen met haar éénjarige zoon vastgehouden in vluchtelingenkamp Ain Issa. "We slapen hier op een matras op de grond, er waren ziektes rond en de winter komt eraan."

Klinkt allemaal niet zo leuk, maar ondanks alles verklaart de jihadiste totaal geen spijt te hebben van haar tripje naar Syrië. "Daar mag je namelijk een nikaab dragen, terwijl Nederlanders je alleen maar aanstaren." En een raket op je huis maak je in Nederland ook niet mee. Een echte levenservaring."

Nederlandse manier van leven is waardeloos

Of de vrouw van plan is zich te conformeren aan de Nederlandse manier van leven? Nah, waarom? "In Nederland leef je als een robot. Je staat vroeg op, gaat naar school of werkt, komt thuis en gaat weer slapen. Daar hou ik niet zo veel van". Kortom: ze heeft liever dat u haar voorziet van bijstand.

Een terugkeer naar onze verzorgingsstaat gaat echter niet zo makkelijk, daarvoor zal de vrouw zich moeten melden bij een Nederlands consulaat of ambassade. Een commandant van het kamp en de vrouw stellen juist dat Nederland, als het een terugkeer van de vrouw wenst, een speciaal uitleveringsverzoek moet indienen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie