Supermoskee moet gouden tanden teruggeven
Binnenland

Supermoskee moet gouden tanden teruggeven.

Alle xenofoben en moslimhaters in de omgeving Gouda kunnen opgelucht ademhalen. De Goudse supermoskee El Wahda komt er niet. De gelovigen zijn minder blij, want die eisen nu hun geld, bruidsschatten en gouden tanden terug.

Drie jaar geleden leverden alle moslims in de Goudse moslimgemeenschap een bijdrage voor de komst van een groot islamitisch centrum met moskee die plek moest bieden aan 4.500 moslims, weet het AD. Afgelopen zaterdag stonden de destijds gulle moslims in Gouda in de rij om hun centen terug te eisen.

Van gemeenschap is er binnen de moslimgemeenschap geen sprake meer en komt er nu naast de drie moskeeën die samen één hadden moeten worden, zelfs nog een vierde kleine moskee. Die vierde moskee komt er omdat vele moslims teleurgesteld zijn.

Boze moslims

Moslimgezinnen moesten tot 1.500 euro per gezin ophoesten voor de komst van de moskee. Zo werd bijna acht ton binnen gehengeld. Er werd zelf een prediker die banden had met Sharia4Belgium ingehuurd om geld binnen te slepen.

Echter trok de gemeenteraad van Gouda aan de rem en ging het niet door. Ook wordt het tegengeluid binnen de gemeenschap steeds luider. Het bestuur van de moskee die er nooit zal komen, spreekt inmiddels ook van 'slechts' 1.500 bezoekers in plaats van de beloofde 4.500. Daarom wordt de roep om het teruggeven van het geld steeds harder.

Alle artikelen geladen. Overzicht →