Gozerrrrr, lúl: Weer incidenten tijdens ontgroening in Groningen

Gozerrrrr, lúl: Weer incidenten tijdens ontgroening in Groningen 

13 september 2021 - 11:14

Jaa dit zijn geen afspraken natuurlijk. Studentenverenigingen - en die uit Groningen in het bijzonder - liggen zoals u weet onder een vergrootglas wat betreft de ontgroeningsperiode, aangezien er in het verleden nog wel eens incidenten waren tijdens het gieten van teveel alcoholische versnaperingen in jonge feuten. 

Maar ze leren het nooit, die studenten. Nu weer bij studentenvereniging Albertus Magnus. "Vier studenten vielen flauw en tientallen andere werden onwel", meldt De Volkskrant. En het is verdorie tegen alle afspraken in eerste instantie niet gemeld bij de universiteit.

De vice-praeses van de vereniging probeerde het eerst nog onder het tapijt te vegen te houden op een combinatie van alcohol en de warmte, maar erkende in tweede instantie dat vier studenten flauwvielen toen zij opstonden nadat zij ‘maximaal 20 minuten voorovergebogen zittend’ op elkaar hadden zitten wachten en dat 25 anderen ‘zich niet lekker voelden’. Na een medische check konden ze wel gewoon weer doorgaan met de ontgroening.

Maargoed, het is dus tegen alle afspraken in niet direct gemeld. Het is dus maar goed dat De Volkskrant dit soort excessen de wereld in helpt, zoals het dat eerder ook al deed bij geweldsdelicten tijdens de ontgroening van het Amsterdamsche Studenten Corps.

Het voorval is volgens de universiteit afgelopen zaterdag alsnog gemeld bij de ACI. De RUG vindt dat de gang van zaken in de toekomst anders moet. "Dat het bestuur van de vereniging niet van het incident af wist, is wel een punt van verbetering. Het was blijkbaar intern niet duidelijk dat dit bij het bestuur gemeld had moeten worden." De ACI is een onderzoek begonnen naar de melding.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml