Graaien maar! Topman Air France-KLM vangt 2 miljoen bonus

Graaien maar! Topman Air France-KLM vangt 2 miljoen bonus 

09 april 2021 - 16:20

Dat is even lekker zeg. Terwijl de hele luchtvaartsector op zijn gat ligt, er duizenden werknemers ontslagen moeten worden en nog belangrijker, Air France-KLM met miljarden aan staatssteun overeind moet worden gehouden, heeft topman Benjamin Smith vorig jaar een aandelenbonus ter waarde van 2 miljoen euro in zijn zak mogen steken. 

Dit geld krijgt hij onder andere omdat hij die staatsteun voor het luchtvaartbedrijf geregeld heeft. De Europese Commissie oordeelde dat van die staatsteun geen geld aan bonussen mocht worden besteed. Die voorwaarde geldt echter niet voor het afgelopen jaar.

Luchtvaartjournalist Menno Swart vindt het desondanks een 'verkeerd signaal' naar de burgers toe. "Dit is eigenlijk niet uit te leggen. Hier is niks aan te doen. Minister Hoekstra heeft maar 13 procent, dus hij kan alleen maar zijn pink uitsteken om het maar zo te zeggen."

"Alles gaat volgens de regeltjes dus je kunt hem niks maken. Maar het is gewoon een verkeerd signaal naar de burgers toe. Het is gewoon heel raar om in zo'n tijd, zo'n bedrag uit te delen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Meest bekeken
image/svg+xml
Laatste nieuws
image/svg+xml