Graf al zes keer vernield
Binnenland

Graf al zes keer vernield.

Het graf van een 17-jarige jongen uit Mierlo is voor de zesde keer vernield. Bloempotten, fotolijstjes en kaarsjes zijn omgegooid, waardoor er kaarsvet is gelekt op de grafsteen. 

 De jongen overleed elf jaar geleden bij een scooterongeluk, weet het AD. Zijn familie heeft geen idee wie er achter de grafschennis zit. "Michael had veel vrienden, leuke kennissen, en geen haatgevoelens naar anderen. Toch lijkt het wel persoonlijk tegen hem gericht. Het gebeurt steeds bij zijn graf, terwijl het kerkhof op een beschermd terrein ligt", vertelt een schoonzus. 

De familie heeft aangifte gedaan bij de politie. "Heel erg vervelend voor deze mensen. De daden lijken niet gericht op het graf, maar op de spulletjes erbij. We houden het kerkhof zo goed mogelijk in de gaten en sturen mensen die verdacht zijn weg", aldus de pastoor.

Voetballende jeugd

Volgens hem zouden voetballende jongens in de buurt wel eens de dader kunnen zijn. "Achter het kerkhof wordt 's avonds gevoetbald. De bal gaat weleens over de muur van de begraafplaats en zo komen de jongens er terecht." De schoonzus heeft haar twijfels bij deze theorie. "Het zou best hangjeugd kunnen zijn. Maar het gebeurt vaak op tijden dat 13-jarige jongens al heel lang in bed liggen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →