Grapperhaus: 173 mensen in de kraag gevat na relweekend

Grapperhaus: 173 mensen in de kraag gevat na relweekend 

23 november 2021 - 13:11

Naar aanleiding van de rellen van afgelopen weekend zijn inmiddels liefst 173 mensen gearresteerd, schrijft onze demissionair Justitieminister Ferd Grapperhaus in een brief aan de Tweede Kamer. En wees gerust, hier blijft het niet bij: "vele arrestaties" zullen nog volgen.

Wat er met al deze onverlaten gaat gebeuren? Een ferme 'foei' en weer naar huis Volgens Grapperhaus wordt er ingezet op snelrecht en zal de schade worden verhaald op de daders.

Zoals u weet braken het afgelopen weekend op verschillende plaatsen in het land rellen uit, waarbij onder meer zwaar vuurwerk en stenen werden gegooid naar hulpverleners. In Rotterdam schoot de politie vrijdagavond gericht op enkele relschoppers.

Zaterdag en zondag waren er rellen in onder meer Den Haag, Katwijk, Bunschoten en Urk. U denkt allemaal vanwege maatschappelijke onvrede, maar volgens Grapperhaus is het "ogenschijnlijk" het resultaat van "zeer georganiseerd geweld". Aan deze georganiseerde rellen deden ook minderjarigen die geen opvoeding hebben gehad mee. "Demonstreren doe je niet met geweld. Dit had niets met een demonstratie te maken", aldus de minister.

Onze demissionair premier Mark Rutte zei gisteren al: "Dit is puur geweld onder het mom van demonstreren." Koning Willem-Alexander sprak ook ferme taal: "namens negentig procent van de Nederlanders die vinden dat dit niet kan".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml