Grapperhaus: 'Avondklok had wél nut, hoor!'

Grapperhaus: 'Avondklok had wél nut, hoor!' 

30 april 2021 - 12:06

Ernst Kuipers kan zoveel zeggen, maar volgens demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft de door u zo verfoeide avondklok wel degelijk nut gehad de afgelopen maanden.

"Ik ben overtuigd aanhanger van de gedachte dat de avondklok ons geholpen heeft", zei hij vandaag. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg vertelde in het programma BEAU deze week juist dat de ingrijpende maatregel nauwelijks effect heeft gehad, tot verbazing van de minister.

Wat is het nou? Het kabinet heeft het Outbreak Management Team (OMT) dan ook gevraagd inhoudelijk te reageren op de woorden van Kuipers. Volgens Grapperhaus liep de mobiliteit na de invoering van de avondklok met zo'n 10 procent terug en zeggen handhavers dat het 's-avonds op straat rustiger werd. Dat zou ook blijken uit de mobiliteitscijfers van het RIVM en Rijkswaterstaat.

Wat zou het fijn zijn als de mensen die er verstand van zouden moeten hebben elkaar wat minder tegenspreken in de media. Wordt dus weer vervolgd...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.