Grapperhaus: in mei uitsluitsel rotjesverbod
Binnenland

Grapperhaus: in mei uitsluitsel rotjesverbod.

Moet u eens kijken hoeveel instanties, instellingen, instituten en Kamerleden zich bezig moeten gaan houden met een maf idee van Ferd Grapperhaus en ene Stientje van Veldhoven (schijnt een baantje te hebben bemachtigd als staatssecretaris), namelijk het verbieden van 'kippenscheetjes' alias rotjes.

De twee kwamen na bestudering van een rapport van Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) tot de conclusie een mogelijk verbod aan te dragen.

Gisteren werd duidelijk dat een meerderheid van de Tweede Kamer, op wat verdwaalden van CU na, Ferdje en Stientje niet steunen. Lijkt ons toch een vrij duidelijk signaal. Nee is nee.

Geldt in ieder geval niet voor hardleerse Ferd (hinderlijke naam trouwens, we zijn elke keer geneigd Fred te typen). Hij overlegt met verschillende partijen, waaronder de politie en de fracties van de regeringspartijen in de Tweede Kamer om te kijken of het door hem gewilde verbod er toch kan komen. Hierbij zal hij kijken naar meningen van zowel voor- als tegenstanders.

Uiterlijk volgende maand verwacht de minister van Justitie en Veiligheid met een eindrapport op de proppen te komen. Mocht hij u pesten, zoals u weet kunt in in Duitsland en Belgi√ę probleemloos uw knalvuurwerk inslaan, maar dat heeft u niet van ons.

Alle artikelen geladen. Overzicht →