Grapperhaus: leidende rol drugsland NL 'beschamend'
Binnenland

Grapperhaus: leidende rol drugsland NL 'beschamend'.

Wat fijn dat de politiek eindelijk eens wakker is geworden. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zegt dat het kabinet zich realiseert hoe gênant het is dat ons land een hoofdrol speelt in de internationale drugshandel en -productie. 

Dit moet aangepakt worden, maar hoe? Het kabinet zal om te beginnen honderd miljoen extra vrijmaken, vertelt de minister tijdens een drugsconferentie in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam. "Door de keiharde aanpak van criminele netwerken gaan we ervoor zorgen dat de rol van Nederland kleiner wordt", zo citeert De Telegraaf

De politiebond waarschuwde in februari nog dat Nederland is afgegleden naar een 'narcostaat' door een gebrek aan rechercheurs, criminelen hebben daardoor min of meer vrij spel. Er zouden 2.000 extra rechercheurs nodig zijn, maar diezelfde Grapperhaus vond dat toen wel erg veel.

Ook hoofdcommissaris van politie Erik Akerboom sprak vanochtend tijdens de drugsconferentie, die in totaal drie dagen duurt. Tijdens zijn praatje zei hij onder andere dat wij een land zijn geworden van "yogasnuivers". Mensen die het gebruik van drugs 'normaliseren'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →