'Statement' Grapperhaus: lawaaidemo 'helemaal verkeerd'
Binnenland

'Statement' Grapperhaus: lawaaidemo 'helemaal verkeerd'.

Minister van Justitie Grapperhaus doet ook nog even zijn zegje over het tuig dat oproept om op 4 mei op de Dam in Amsterdam tijdens de twee minuten stilte lawaai te maken. Van zo'n minister verwachten wij dan ook een duidelijk statement, waarin hij dit met harde taal veroordeeld.

Iets met: 'iedereen die het durft zijn mond open te trekken tijdens de twee minuten stilte sleep ik hoogstpersoonlijk naar de isoleercel en ik zorg ervoor dat diegene de eerstvolgende tien jaar niet vrij komt', of zoiets.

Maar helaas. In tegenstelling tot de harde taal van Jozias van Aartsen, die de demonstratie "onacceptabel en respectloos en bovendien strafbaar" noemt, weigert Grapperhaus een dergelijk statement te maken.

'Doe nou niet'

In plaats daarvan zegt hij het volgende: "Ik zou eigenlijk een dringend beroep willen doen op die paar mensen die vinden dat ze dit moeten doen om dat te heroverwegen en gewoon op 4 mei met iedereen in Nederland mee te herdenken."

Ook wilde hij - in tegenstelling tot de waarnemend burgemeester van Amsterdam - niet zeggen of zo'n actie ook strafbaar zou zijn, meldt De Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →