Gratis smartphone voor kids uit arme gezinnen
Binnenland

Gratis smartphone voor kids uit arme gezinnen.

Maar liefst duizend aankomende Haagse brugklassers die veroordeeld zijn tot het opgroeien in een gezin dat niets te makken heeft, krijgen van staatssecretaris Jette Klijnsma (Sociale Zaken) een fonkelnieuwe mobiele telefoon. De eerste 250 mobiele apparaten worden vandaag al uitgedeeld.

Volgens de gemeente Den Haag, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T-Mobile en Samsung is het van levensbelang dat elk kind actief kan deelnemen aan de digitale samenleving.

Stelt u zich eens voor wat er namelijk zou kunnen gebeuren wanneer kinderen na schooltijd bijvoorbeeld buiten gaan voetballen, als je ook gewoon een voetbalspel kunt downloaden en de hele dag met een kromme rug over een telefoon gebukt kunt zitten. Tien keer zo gezond natuurlijk.

Enfin, bij de uitreiking van de toestellen wordt uitgelegd dat het niet de bedoeling is om schulden te maken via de telefoon. Bellen naar Marokko het buitenland en betaalde sms-diensten zijn daarom geblokkeerd. Ook de risico's van sexting en verkeersveiligheid komen aan bod.

Alle artikelen geladen. Overzicht →