Grauwe Eeuw: Sinterklaas stoppen met acties 

04 oktober 2018 - 13:00

Ah, kijk eens aan! Deze mensen hadden we nog niet gehoord nu de Sinterklaasintocht er over een paar maanden aankomt. De actiegroep Grauwe Eeuw, waarvan de voorman nog niet zo lang geleden opriep om de Sint te vermoorden, zit echter niet stil.

De Grauwe Eeuw is dit keer niet van plan om te demonstreren bij de nationale intocht van Sinterklaas. Nee, de actiegroep gaat zelfs het evenement met acties tot stoppen dwingen als het niet ontdaan is van al zijn 'racistische elementen'.

"De laatste jaren heeft het OM antiracisme activisten zwaar geïntimideerd en onze mensenrechten geschonden. Zo werden demonstranten illegaal aangehouden, de demonstratievrijheid van activisten geschonden en kregen activisten met politiegeweld te maken", aldus voorman Van Zeijl op Facebook.

Dit is echter niet de enige reden die de groep heeft om tot actie over te gaan, wij citeren verder uit het bericht: "Wij weigeren ook om een activistencollectief wat zichzelf schuldig maakt aan racisme te legitimeren", vervolgt van Zeijl. "Tussen de activisten die aankondigden wel te gaan demonstreren zitten witte activisten die activisten van onze actiegroep in een racistische situatie hebben gebracht."

Juist.. Wij vinden hier een hele hoop van, maar gaan we geen worden aan vuil maken. Laten we het erop houden dat Van Zeijl overduidelijk nog steeds knettergek is. Misschien kan de politie het een en ander in de gaten houden, voordat dit kinderfeest straks nog escaleert.

O ja, voordat we het vergeten: de nieuwe pieten van de NTR zijn nog steeds teveel blackface volgens Grauwe Eeuw, het is ook nooit goed...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie